Fral Luchtontvochtigers RIGHT HUMIDITY ON DEMAND
LUCHTONTVOCHTIGERS EFFICIËNT - BETROUWBAAR -  DUURZAAM -  ENERGIEZUINIG

HOME | VOCHT INFO | VERGELIJK | ALLE ONTVOCHTIGERS | PRIJZEN | BESTELLIJST | CONTACT


Kleine ontvochtigers
Professionele ontvochtigers
Zwembad ontvochtigers
Industriele luchtontvochtigers
Toebehoren & Specials
Welke luchtontvochtiger is geschikt welke ontvochtiger
klik hier
Fral Telefoon 0497-512164
B2B FRAL TO
BUSINESS

Luchtontvochtigers voor muziekinstrumenten

Goede luchtvochtigheid

Ook voor muziekinstrumenten geldt, de luchtvochtigheid in het binnenklimaat mag niet te hoog zijn. Een constante luchtvochtigheid van +/- 50% is aan te bevelen. Met name piano's, vleugels, orgels, gitaren, harpen en strijkinstrumenten zoals violen en cello's zijn gevoelig voor een te hoge (én te lage) vochtigheidsgraad. De instrumenten raken ontstemd en de speeleigenschappen veranderen wezenlijk. Een hoge luchtvochtigheid laat houten materialen uitzetten waardoor de klankkleur niet hetzelfde blijft. Indien muziekinstrumenten gedurende een te lange periode worden blootgesteld aan een hoge luchtvochtigheid kan bovendien corrosie van metalen onderdelen optreden.

Luchtvochtigheid verlagen met een luchtontvochtiger

Fluctuaties in luchtvochtigheid veroorzaken schade aan muziekinstrumenten die van hout vervaardigd zijn. Bij een sterk wisselende luchtvochtigheid kan het hout en de verbindingen beschadigd raken door uitzetten en krimpen. Ook om deze reden is een evenwichtige luchtvochtigheid belangrijk. Vanwege het feit dat de luchtvochtigheid in een ruimte mede afhankelijk is van de temperatuur, dient ook de binnentemperatuur zo constant mogelijk te zijn. Pas dan is er sprake van een optimaal binnenklimaat voor muziekinstrumenten. Om dit te bewerkstelligen kan het zijn dat in een groot deel van het jaar een luchtontvochtiger nodig is om de luchtvochtigheid te verlagen en dat gedurende de wintermaanden een luchtbevochtiger de luchtvochtigheid juist moet verhogen. Welk apparaat ook nodig is, een hygrostaat zorgt ervoor dat het binnenklimaat niet te droog of te vochtig wordt.

Een mobiele luchtontvochtiger van Fral laat de luchtvochtigheid in de omgeving van een piano, vleugel, orgel of ander muziekinstrument niet te hoog oplopen. Een Fral ontvochtiger zorgt dat in een oefenruimte, studio, winkel, werkplaats of showroom de optimale luchtvochtigheid voor muziekinstrumenten behouden blijft.

Extra informatie:

Artikelen
Condens

© 2021 Fral Benelux is een handelsnaam van Airsain Nederland, tel. 0497-512164 13 april 2021 | | SITEMAP