Fral Luchtontvochtigers RIGHT HUMIDITY ON DEMAND
LUCHTONTVOCHTIGERS EFFICIËNT - BETROUWBAAR -  DUURZAAM -  ENERGIEZUINIG

HOME | VOCHT INFO | VERGELIJK | ALLE ONTVOCHTIGERS | PRIJZEN | BESTELLIJST | CONTACT


Kleine ontvochtigers
Professionele ontvochtigers
Zwembad ontvochtigers
Industriele luchtontvochtigers
Toebehoren & Specials
Welke luchtontvochtiger is geschikt welke ontvochtiger
klik hier
Fral Telefoon 0497-512164
B2B FRAL TO
BUSINESS

Vochtmeter

Vochtmeters voor lucht en materialen

Een vochtmeter is een meetinstrument dat de hoeveelheid vocht in de lucht meet. Daarnaast kennen we de speciale vochtmeters die het vochtgehalte in materialen meten. Er zijn vele typen vochtmeters te vinden met een even grote prijsvari√ęteit. In de meeste gevallen geldt de prijs wel als een goede indicatie van de kwaliteit. De duurdere modellen hebben slechts een meetafwijking van circa 1 tot 5%, terwijl dat bij de goedkopere modellen al vaak tegen de 10% kan aanlopen.

Haarhygrometer, digitale vochtmeters

De traditioneel erg populaire vochtmeter is de haarhygrometer die - zoals de naam reeds suggereert - werkt op basis van een menselijke of dierlijke haar. Haar heeft namelijk de eigenschap uit te zetten als er veel vocht in de lucht aanwezig is en te krimpen als er weinig vocht in de lucht aanwezig is. Hoewel deze vochtmeter een relatief hoge nauwkeurigheid bereikt, winnen de (duurdere) digitale elektrische vochtmeters aan populariteit. Digitale vochtmeters bieden namelijk een nog hogere accuratesse en stellen de gebruiker in staat om bijvoorbeeld de vocht-geschiedenis bij te houden vochtmeter met data-logger. Met een vochtmeter voorzien van datalogger kan het verloop van de luchtvochtigheid exact worden bijgehouden.

Vochtmeters met alarm, data-opslag, usb-formaat

Een andere soorten vochtmeter is onder andere een vochtmeter met alarm. Bij het overschrijden van de door de gebruiker ingestelde grenswaarden klinkt een alarm. Een ander type vochtmeter kan rechtstreeks in verbinding met de computer worden gebracht en slaat de meetgegevens automatisch op grafische vochtmeter. Kortom een diversiteit aan verschillende vochtmeters.

Contactloze vochtmeters

Niet alleen de luchtvochtigheid kan worden gemeten. Ook het percentage vochtigheid in diverse materialen kan men meten. Gespecialiseerde vochtmeters kunnen tot centimeters diep de vochtigheidsgraad meten van bijvoorbeeld wanden, vloeren, plafonds en bouwmaterialen. Niet alleen materialen zoals hout worden vaak onderworpen aan zo'n vochtmeting, ook vochtige muren worden regelmatig gecontroleerd op onder andere opstijgend vocht. De digitale vochtmeters bezitten een hoge nauwkeurigheidsgraad. De vochtmeting wordt binnen enkele seconden weergegeven. De contactloze vochtmeters en zijn vooral geschikt voor professioneel gebruik in de bouw.

Toepassingen van vochtmeters

Vochtmeters hebben een toepassing in verschillende velden. Meting van luchtvochtigheid in o.a. magazijnen, musea, papier- en houtverwerkende industrie etc. tot het meten van de vochtigheid in materialen met het oog op onderhoud van gebouwen het waarborgen van de kwaliteit in bouwprojecten. Vochtmeters worden bovendien in toenemende mate gebruikt in privé woningen en kantoren, zeker wanneer er houten meubels of houten vloeren aanwezig zijn.

Afhankelijk van de situatie is een vochtmeter in combinatie met een ontvochtiger of luchtbevochtiger noodzakelijk om vochtgerelateerde problemen te voorkomen. Kijk op onze website voor meer informatie.

Extra informatie:

Artikelen
Condens

© 2021 Fral Benelux is een handelsnaam van Airsain Nederland, tel. 0497-512164 16 juni 2021 | | SITEMAP