Home Bouwdroger met de beste prijs kwaliteit verhouding
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@fral.nl

Bouwdroger met de beste prijs kwaliteit verhouding

Na enig speurwerk is deze conclusie eenvoudig te maken!

Fral bouwdrogers

De ene bouwdroger is de andere niet! Fral bewijst dat zij erin geslaagd zijn om diverse bouwdrogers met uiteenlopende capaciteiten te fabriceren. Elke Fral bouwdroger ondergaat uitvoerige kwaliteitscontroles voordat deze de fabriek verlaat. Alle onderdelen worden afzonderlijk getest. Dit garandeert kwalitatief hoogwaardige machines die geschikt zijn voor het zware werk

Een Fral bouwdroger is gemaakt voor ontvochtiging onder meest extreme omstandigheden. Zelfs bij extreem lage temperaturen is een constructieve ontvochtiging mogelijk. Een goede bouwdroger is onmisbaar voor het vlot laten verlopen van bouwwerkzaamheden en wordt daarom veel toegepast tijdens nieuwbouwprojecten. Tijdens het bouwproces is er sprake van veel binnenkomend vocht via regenwater en water uit bouwmaterialen zoals beton en stucwerk. Veel vloeren zoals een houten vloer, kan niet worden gelegd op een betonnen ondervloer die te nat is!

Soorten bouwdrogers

Er bestaan twee verschillende soorten bouwdrogers. De bouwdroger met de condensatiemethode en de bouwdroger met de absorptiemethode. I.v.m. het hoge energieverbruik bij absorptiedroging heeft FRAL gekozen voor het condensatieprincipe.

Deze bouwdrogers met condensdroging maken gebruik van een milieuvriendelijk koelmiddel. Dit koelgas wordt onder hoge druk in de bouwdroger gespoten door een interne pomp. Het gas zal effectief condenseren. De benodigde warmte voor deze condensatie wordt onttrokken aan de lucht in de ruimte. Deze luchtstroom wordt door de bouwdroger aangezogen. In de bouwdroger wordt lucht snel gekoeld waardoor het aanwezige water in de lucht zal condenseren. Dit gecondenseerde water wordt in de bouwdroger afgevoerd naar een waterreservoir.

Elke FRAL bouwdroger heeft een automatische beveiliging die ingeschakeld wordt als de watertank vol is. Desgewenst kan ook worden gekozen voor een doorlopende waterafvoer. Slechts een eenvoudige koppeling van een willekeurige slang aan de bouwdroger is voldoende voor een 24 uurs werking.

Bij absorptiedroging wordt gebruik gemaakt van silicagel. Silicagel is een chemisch ontwikkelde korrel die vocht opneemt. Zoals reeds vermeld hebben de adsorptiedrogers een aanzienlijk hoger energieverbuik dan de condensdrogers

Een Fral bouwdroger is ook te huren bij verhuurbedrijven. De robuuste luchtontvochtigers met het relatieve lage gewicht zijn hiervoor uitermate geschikt.

De energiezuinige bouwdrogers van Fral zijn onmisbare vochtvreters bij wateroverlast!

Zie ook

Fral: Right Humidity On Demand

Met meer dan 25 jaar historie is Fral vandaag de dag een industriële leider in de wereld op het gebied van drogen, ontvochtigen en koelen.
“Fral, gewoon top”
Dhr. Vermegen
“Telefonisch zeer goed advies gekregen. Dank!”
Peter
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@fral.nl