Vrijdag 2 juni zijn wij telefonisch niet bereikbaar.
Home Vochtproblemen Luchtkwaliteit binnen slecht
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@fral.nl

Luchtkwaliteit binnen slecht

Luchtkwaliteit

Misschien dat u in uw huis alle naden en kieren heeft dichtgemaakt om de kou en vocht buiten te houden? Wees hier voorzichtig mee. Uit onderzoek van EPA (Environmental Protection Agency, USA) is namelijk gebleken dat de luchtkwaliteit binnenshuis soms 100 keer slechter is dan buitenshuis. Dit kan leiden tot ademhalingsklachten en andere gezondheidsproblemen.

We geven u enkele tips die de blootstelling aan allergenen en luchtverontreiniging verminderen

  • Bent u in het bezit van een open haard? Wees er zeker van dat de schoorsteen regelmatig wordt gereinigd. Tevens is regelmatige controle op vernauwingen en scheuren noodzakelijk. Heeft een gezinslid last van een longaandoening? Overweeg om in plaats van het stoken van hout over te schakelen op gas. Het kan zelfs beter zijn om de open haard helemaal niet meer te gebruiken.
  • Controleer of alle toepassingen op het gebied van warm water: verwarming, geiser, CV-ketel e.d., regelmatig worden geïnspecteerd en onderhouden. Let erop dat de luchtafvoer van dit soort toepassingen altijd naar buiten moet plaatsvinden.
  • Handhaaf een goede luchtvochtigheid - ideaal is tussen de 45 en 55 % - om schimmelgroei te voorkomen. De luchtvochtigheid kan worden gemeten met behulp van een hygrometer. Afzuigventilatoren in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid - zoals badkamers - moeten regelmatig worden ingeschakeld om schimmelgroei te voorkomen.
  • Gebruik een luchtreiniger met hoge kwaliteit filters zoals actiefkool-filters en hepa-filters. Vervang de filters regelmatig. Filters met een hoge kwaliteit zijn in staat om tot 30 keer meer allergenen (pollen, stof, e.d.) uit de lucht te filteren.
  • Overweeg de aanschaf van een ionisator. Zowel zeer kleine stofdeeltjes als veel schadelijke stoffen kunnen met een ionisator worden geneutraliseerd.
  • Draag zorg voor een regelmatige reiniging van luchtbevochtigers en luchtontvochtigers. Enkele typen kunnen anders een voedingsbodem voor schimmels en bacteriën worden.

Zie ook

Fral: Right Humidity On Demand

Met meer dan 25 jaar historie is Fral vandaag de dag een industriële leider in de wereld op het gebied van drogen, ontvochtigen en koelen.
“Fral, gewoon top”
Dhr. Vermegen
“Professioneel en betrouwbaar”
Dhr. Meusen
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@fral.nl