Home Luchtontvochtigers voor Museum Archief Bibliotheek
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@fral.nl

Luchtontvochtigers voor Museum Archief Bibliotheek

Schade door vocht

Voor elke expositieruimte en opslagruimte met documenten, boeken, tekeningen, prenten, kaarten en schilderijen geldt hetzelfde: de vochtigheidsgraad in deze ruimte mag niet te hoog zijn. Een hoge luchtvochtigheid kan de oorzaak zijn van vroegtijdige veroudering en aantasting van waardevolle stukken. In een vochtige binnenruimte gedijen de vijanden van papier en karton erg goed. Schimmels en bacteriën groeien volop en verspreiden zich snel door de ruimte. In een vochtige opslagruimte is op wanden en plafonds dikwijls schimmel zichtbaar, maar erger nog, de schimmels verspreiden zich ook over waardevolle documenten, schilderijen en andere museumstukken.

Overlast van insecten

Een hoge vochtigheidsgraad werkt ook aantasting door ongedierte in de hand. Zilvervisjes en papiervisjes zien we liever niet in een depot met belangrijke documenten. Papiervisjes voeden zich met cellulose uit papieren materialen, en zorgen dus direct voor aanzienlijke schade.

Te hoge luchtvochtigheid

Het zijn voornamelijk monumentale panden waar de vochtproblemen zich op grote schaal afspelen. Menig opslagruimte of archiefruimte is gesitueerd in de kelder van een gebouw, doorgaans de meest vochtige ruimte van een pand. In een dergelijke onverwarmde, vochtige ruimte zal condensatie optreden indien de luchtvochtigheid voor een langere tijd te hoog is. Het vocht zet zich dan rechtstreeks af op de opgeslagen objecten. Een goede opslagruimte is dan ook voorzien van verwarming waarmee de gehele ruimte gelijkmatig verwarmd kan worden zodat condensvorming wordt voorkomen.

Waardevolle documenten en objecten tegen vocht beschermen

Om definitief van vochtproblemen verlost te zijn, worden ontvochtigers ingezet. Fral luchtontvochtigers worden wereldwijd toegepast in musea, bibliotheken, archiefruimten, galeries, kantoren, administratieve afdelingen, stadhuizen en gemeentehuizen. De luchtdrogers voorkomen schade aan documenten, boeken, schilderijen en andere museumstukken veroorzaakt door een hoge vochtigheidsgraad.

Voor het kiezen van de juiste ontvochtiger kunt U natuurlijk ook rechtstreeks contact opnemen met Fral Benelux.

Zie ook

Onze mobiele luchtontvochtigers:

Onze industriële luchtontvochtigers:

Fral: Right Humidity On Demand

Met meer dan 25 jaar historie is Fral vandaag de dag een industriële leider in de wereld op het gebied van drogen, ontvochtigen en koelen.
“Snel bestellen en zeer snel geleverd!”
Irma
“Fral, gewoon top”
Dhr. Vermegen
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@fral.nl