Home Luchtvochtigheidsmeter
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@fral.nl

Luchtvochtigheidsmeter

Wat is een luchtvochtigheidsmeter?

Een luchtvochtigheidsmeter meet de relatieve vochtigheid. Deze meters zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Tegenwoordig worden vaak elektronische, digitale hygrometers gebruikt. Het voordeel van dit type hygrometer is het gebruiksgemak. Een digitale luchtvochtigheidsmeter is eenvoudig afleesbaar, compact, en modern vormgegeven.

Luchtvochtigheid te laag? Droge lucht!

Luchtvochtigheidsmeters worden als meetinstrument gebruikt in ruimtes waar de luchtvochtigheid een rol speelt. Deze meter geeft continu de heersende luchtvochtigheid weer. De ideale luchtvochtigheid in huis ligt tussen 40% en 60%. Indien het relatieve vochtgehalte van de lucht lager is dan 40%, heeft dit nadelige invloed op de gezondheid. Bekende gevolgen van droge lucht zijn: hoofdpijn, neusirritatie, keelpijn, branderige ogen en gesprongen lippen.

Luchtvochtigheid te hoog? Schimmels, condens, bacteriën, houtrot, stank!

Een te hoge luchtvochtigheid is eveneens schadelijk voor de gezondheid. Bij een luchtvochtigheid hoger dan 65% vindt versnelde schimmelgroei in huis plaats. Schimmels vermeerderen zich snel bij vochtige omstandigheden. Schimmelgroei in huis is zichtbaar aan de zwarte aanslag op onder andere plafonds, wanden, behangpapier, voegen, kitnaden en houten plaatmaterialen. Behalve het onhygiënische aanzicht, worden de materialen ook aangetast door de schimmels. Indien in huis schimmelgroei plaatsvindt, bevinden zich ook schimmelsporen in de lucht. Deze kleine schimmeldeeltjes zijn met het blote oog niet zichtbaar, maar vormen een gevaar voor de gezondheid.

Een luchtvochtigheidsmeter waarschuwt u tijdig voor risico op schimmelgroei. De schimmels die bij de hoge luchtvochtigheid volop groeien, hebben een nadelig effect op de luchtwegen van mens en dier. Benauwdheid en allergie door schimmels speelt veel mensen parten in eigen huis. Als de luchtvochtigheid in huis vaak te hoog is, kan een luchtontvochtiger het vochtgehalte in de lucht tot een gezond niveau verlagen. Schimmelgroei, condensatie en houtrot worden voorkomen door het inzetten van een luchtontvochtiger in huis.

Luchtvochtigheidsmeter voor een gezond binnenklimaat

Een luchtvochtigheidsmeter is meer dan enkel een speeltje in huis. Een degelijke vochtigheidsmeter helpt u het hele jaar door inzicht te verkrijgen in de kwaliteit van het binnenmilieu. Luchtvochtigheid meten is eenvoudig met het juiste meetinstrument.

Naast thuisgebruik wordt luchtvochtigheidsmeter veel gebruikt in musea, bibliotheken, kantoren, opslagplaatsen, broeikassen, galeries, meubelzaken en industrie. Op deze plaatsen waarschuwen luchtvochtigheidsmeter tijdig voor nadelige effecten op de gezondheid en ongewenste schade aan voorwerpen en goederen.

Luchtvochtigheid meten? Het is eenvoudig met een goede luchtvochtigheidsmeter / hygrometer!

Zie ook

Fral: Right Humidity On Demand

Met meer dan 25 jaar historie is Fral vandaag de dag een industriële leider in de wereld op het gebied van drogen, ontvochtigen en koelen.
“Fral, gewoon top”
Dhr. Vermegen
“Snel bestellen en zeer snel geleverd!”
Irma
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@fral.nl