Home Ontvochtigers bij vochtproblemen in huis
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@fral.nl

Ontvochtigers bij vochtproblemen in huis

Een vochtige woning

Sommige woningen zijn het hele jaar door vochtig, maar de meeste huizen worden met name in de herfst en in het vroege voorjaar blootgesteld aan vochtige omstandigheden. De vochtige buitenlucht beïnvloedt ook de luchtvochtigheid binnen in huis. In een vochtige woning is de luchtvochtigheid hoger dan 60 - 65%. Blijft het vochtgehalte gedurende een langere periode te hoog in huis? Dan steken vochtproblemen de kop op.

Met een ontvochtiger vochtproblemen bestrijden maar liever nog voorkomen

Een ontvochtiger in huis voorkomt dat vochtproblemen verergeren en laat de luchtvochtigheid snel dalen. Omdat het beter is vochtproblemen te voorkomen dan te verhelpen, kunt u het best een ontvochtiger plaatsen voordat in huis overmatige vochtoverlast ontstaat. Indien een woning erg vochtig is, zal het langer duren voordat het vocht verwijderd is. Bovendien is vochtschade lastig te herstellen en nemen de reparaties kostbare tijd in beslag.

Vochtbestrijding in huis, vooral in kelder en badkamer

Een vochtige kelder of een vochtige badkamer is vaak een bron van vochtproblemen in huis. Hier verspreiden schimmels zich volop en worden de muren en het plafond aangetast. Het vocht, en daarmee schimmel, dringt snel verder in huis met de nodige vochtproblemen als gevolg. Er is een verscheidenheid aan vochtproblemen mogelijk wanneer de woning te lang vochtig blijft.

 • Condensatie, beslagen ramen
 • Houtrot door condens, rotte kozijnen
 • Schimmels op muren en plafonds, vochtplekken
 • Loslatend behang of stucwerk
 • Zwamproblemen
 • Ongedierte in huis zoals zilvervisjes en pissebedden
 • Uitzetten van houten vloeren, parketvloeren staan bol
 • Muffe geur in huis, vochtgeuren
 • Slechte luchtkwaliteit door schimmels en huisstofmijt
 • Voorwerpen van metaal roesten
 • Koud, bedompt binnenklimaat

Ontvochtigers voor gebruik in huis

Een relatief kleine ontvochtiger met een krachtige werking is al in staat om dagelijks een tiental liters vocht uit huis te verwijderen. Deze compacte ontvochtigers zijn makkelijk verplaatsbaar en hebben een stille werking. De geluidsarme werking is vooral handig bij gebruik in een woonkamer of slaapkamer.

Ontvochtigers vragen weinig onderhoud en diverse modellen kunnen bovendien uitgerust worden met een waterafvoerslang voor automatisch ontvochtigen. Een ontvochtiger met hygrostaat schakelt zichzelf uit zodra de ingestelde luchtvochtigheid bereikt is. Zo kan in huis de ideale luchtvochtigheid worden verkregen én in stand worden gehouden.

Zie ook

Fral: Right Humidity On Demand

Met meer dan 25 jaar historie is Fral vandaag de dag een industriële leider in de wereld op het gebied van drogen, ontvochtigen en koelen.
“Telefonisch zeer goed advies gekregen. Dank!”
Peter
“Prachtig product en perfecte service!”
Dennis
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@fral.nl