21 mei zijn wij telefonisch niet bereikbaar. Bestellingen worden normaal verwerkt. Via e-mail zijn wij gewoon bereikbaar.
Home Ontvochtiging voor zoetwaren
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@fral.nl

Ontvochtiging voor zoetwaren

Luchtdrogers voor vochtgevoelige producten

Vochtgevoelige producten zoals snoep, chocoladeproducten en koekjes moeten in een binnenklimaat met een gematigde luchtvochtigheid worden verpakt en opgeslagen. Hetzelfde geldt voor de grondstoffen van deze producten. De hygroscopische zoetwaren nemen snel vocht uit de omgevingslucht op waardoor kwaliteitsverlies optreedt.

De industriële ontvochtigers van Fral verlagen de relatieve vochtigheid op productieafdelingen, op verpakkingsafdelingen en in opslagruimten. De industriële luchtdrogers bezitten een hoge capaciteit voor ontvochtiging waardoor vochtbeheersing in grote ruimten mogelijk is.

Kwaliteit behouden dankzij luchtontvochtiging

Door ontvochtiging toe te passen, wordt voorkomen dat suikerwaren kleven. Vooral tijdens het verpakken van snoepgoed is een lage luchtvochtigheid vereist, dit voor een storingsvrije werking van de verpakkingsmachines. Bovendien zal de klant het eindproduct aantreffen zoals de fabrikant voor ogen heeft.

In productiebedrijven voor chocoladeproducten en bij patissiers wordt door middel van luchtontvochtiging witte uitslag op chocolade voorkomen. Een hoge luchtvochtigheid veroorzaakt condensatie van vocht op de chocladeproducten met de ongewenste witte verkleuring als gevolg. Een luchtontvochtiger houdt de vochtigheidsgraad van de lucht op de optimale waarde zodat de kwaliteit van de producten behouden blijft.

Koekjes verliezen knapperigheid wanneer de luchtvochtigheid gedurende opslag en verpakken te hoog is. De kenmerkende producteigenschappen gaan verloren indien de relatieve vochtigheid niet onder controle wordt gehouden.

Ontvochtigingsinstallaties en mobiele ontvochtigers

Voedingsmiddelenfabrikanten en verpakkingsbedrijven hechten veel waarde aan een goede luchtvochtigheid in alle bedrijfsruimten waar grondstoffen worden verwerkt en waar eindproducten worden opgeslagen en verpakt. Men is immers gebaat bij een eindproduct met een constante kwaliteit.

Ook bij de opslag van verpakkingsmaterialen wordt luchtontvochtiging toegepast indien de omstandigheden te vochtig blijken. Materialen van papier en karton behouden de oorspronkelijke vorm en zijn beter te verwerken wanneer de luchtvochtigheid onder controle wordt gehouden.

Fral levert zowel ontvochtiging voor de industrie als voor de detailhandel en horeca. Vaste ontvochtigingsinstallaties en mobiele ontvochtigers voor een optimale luchtvochtigheid! Voor luchtontvochtiging advies neemt u vrijblijvend contact op met Fral.

Zie ook

Onze mobiele ontvochtigers:

Onze wandmodel luchtontvochtigers:

Fral: Right Humidity On Demand

Met meer dan 25 jaar historie is Fral vandaag de dag een industriële leider in de wereld op het gebied van drogen, ontvochtigen en koelen.
“Snel bestellen en zeer snel geleverd!”
Irma
“Professioneel en betrouwbaar”
Dhr. Meusen
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@fral.nl