Home Problemen door een vochtig binnenklimaat
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@fral.nl

Problemen door een vochtig binnenklimaat

Vochtigheid in huis

Het vochtige weer van afgelopen periode heeft zijn invloed op tal van factoren. Tot op de dag van vandaag hebben we veel last van de hoge luchtvochtigheid in Nederland en België. Als we deze hoge luchtvochtigheid buiten buiten beschouwing laten, wordt het binnen in huis toch vaak te vochtig. Alleen al door een huis te bewonen produceert u veel vocht in de ruimten. Door koken en wassen brengt u dagelijks 10 tot 20 liter vocht in de woning. Daarbij komt dat elke volwassene per dag - bij rustige activiteit - 1 liter vocht zweet.

Onderzoek laat zien dat reumapatiënten aan het einde van de zomer meeste pijnklachten hebben. In de wintermaanden januari en februari is de gewrichtpijn het minst. Naast vergrijzing is een te vochtig binnenklimaat medeverantwoordelijk voor de enorme toename van patiënten.

En niet alleen u, maar ook andere gezinsleden kunnen met de gezondheid ernstige problemen krijgen als het in huis te vochtig is. Ongewenste `gasten` zoals: schimmels, bacteriën en huismijt floreren bij een luchtvochtigheid die hoger is dan 60%. Minder bekend is dat uw persoonlijke eigendommen bij een te hoge luchtvochtheid worden aangetast. U kunt hierbij vooral denken aan uw houten spullen zoals vloeren, meubelen, plafonds, wanden en trappen. De ideale luchtvochtigheid ligt tussen 40%-60%. Daarboven gaat er van alles fout.

Voorkomen is beter dan genezen. Door een goede luchtontvochtiger aan te schaffen zorgt u voor een optimale luchtvochtigheid binnen in huis.

Zie ook

Fral: Right Humidity On Demand

Met meer dan 25 jaar historie is Fral vandaag de dag een industriële leider in de wereld op het gebied van drogen, ontvochtigen en koelen.
“Prachtig product en perfecte service!”
Dennis
“Fral, gewoon top”
Dhr. Vermegen
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@fral.nl