Home Schimmel in Sporthal Zwembad Sauna Wellness
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@fral.nl

Schimmel in Sporthal Zwembad Sauna Wellness

Schimmel in sportaccommodaties

Zwarte schimmel, een vervelend probleem dat telkens weer de kop opsteekt in sportfaciliteiten en wellnesscentra. Soms lijkt het aantal schimmelplekken op de muren wel mee te vallen, maar op andere momenten worden ze in korte tijd groter en verspreiden de vlekken zich over de hele muur. In de directe omgeving van binnenzwembaden, sauna's  en douches in diverse sportgelegenheden is de kans op schimmelproblemen het grootst.

Een groot deel van het jaar - zoniet het hele jaar door - is de luchtvochtigheid op deze plaatsen hoog. Er komt veel vocht in de binnenruimten vrij terwijl de omgevingslucht dit vocht niet allemaal op kan nemen. Dit vocht condenseert op de muren en vormt de basis voor de schimmelproblemen.

In sporthallen en in fitnesszalen loopt het condensvocht soms van de ramen af, zo vochtig is het binnenmilieu er. Op vochtige plaatsen gaan schimmels en bacteriën groeien met als resultaat een bedompte omgeving waar het zeker niet fris ruikt. Overdag wordt veel vocht in het binnenmilieu gebracht, en 's avonds en 's nachts gaan de ramen dicht en de verlichting uit: de ideale groeiomstandigheden voor vieze schimmels zijn een feit.

Vochtbestrijding voor sportfaciliteiten

In een vochtige sporthal of binnenzwembad is het niet aangenaam vertoeven. Het stinkt er, en de luchtkwaliteit is slecht voor de gezondheid vanwege de vele schimmels. Bezoekers krijgen last van schimmelinfecties - luchtwegklachten, schimmelnagels, zwemmerseczeem - nadat zij gebruik hebben gemaakt van onhygiënische doucheruimtes.

Eigenaren van sportfaciliteiten, zwembaden en wellnesscentra hebben de taak om te zorgen voor een gezond, schimmelvrij binnenmilieu. Dit kan men bewerkstelligen door het laten verrichten van bouwkundige aanpassingen of te starten met luchtontvochtiging.

Neem contact op met Fral Benelux voor vrijblijvend ontvochtiging advies. Fral biedt een riant aanbod luchtontvochtigers voor het drogen van doucheruimtes, kleedruimtes, opslagruimtes en technische ruimtes, en tevens voor het ontvochtigen van grote hallen en zwembaden.

Zie ook

Op zoek naar een mobiele luchtontvochtiger voor gebruik in kleedkamers, opslagruimtes, technische ruimtes en kleinere zalen? Kies dan voor een verrijdbare Fral ontvochtiger.

Fral: Right Humidity On Demand

Met meer dan 25 jaar historie is Fral vandaag de dag een industriële leider in de wereld op het gebied van drogen, ontvochtigen en koelen.
“Fral, gewoon top”
Dhr. Vermegen
“Prachtig product en perfecte service!”
Dennis
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@fral.nl