21 mei zijn wij telefonisch niet bereikbaar. Bestellingen worden normaal verwerkt. Via e-mail zijn wij gewoon bereikbaar.
Home Vochtmeter Fral Luchtontvochtigers
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@fral.nl

Vochtmeter Fral Luchtontvochtigers

Vochtmeters

Een vochtmeter is een meetinstrument om de hoeveelheid vocht in de lucht of in materialen te meten. Er zijn verschillende typen vochtmeters met uiteenlopende prijzen verkrijgbaar. Over het algemeen is een goedkope vochtmeter minder nauwkeurig dan een duurdere vochtmeter. Een afwijking van +/ 5 % is bij een goedkope vochtmeter eerder regel dan uitzondering. Duurdere vochtmeters hebben een afwijking van +/ 1 %.

De meest bekende vochtmeter is de haarhygrometer. Deze is voorzien van een haar van een varken, paard of mens. Het ijken van deze vochtmeters is vrij eenvoudig. Een uurtje buiten leggen (bij regen) of in een natte doek wikkelen en met een schroevendraaier de waarde op 100% relatieve vochtigheid afstellen. Een digitale vochtmeter maakt vaak gebruik van halfgeleider kristallen. De geleiding is dan afhankelijk van de hoeveelheid vocht.

In o.a. de papier- en houtverwerkende industrie, opslagruimtes, musea, depots etc. is een goede relatieve vochtigheid van groot belang. Maar dit geldt eveneens voor woningen en kantoren, zeker in combinatie met een houten vloer of houten meubels.

Een goede vochtmeter in combinatie met een luchtontvochtiger of luchtbevochtiger is noodzakelijk om problemen te voorkomen.

Fral: Right Humidity On Demand

Met meer dan 25 jaar historie is Fral vandaag de dag een industriële leider in de wereld op het gebied van drogen, ontvochtigen en koelen.
“Professioneel en betrouwbaar”
Dhr. Meusen
“Snel bestellen en zeer snel geleverd!”
Irma
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@fral.nl