Home Vochtproblemen scholen en universiteiten
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@fral.nl

Vochtproblemen scholen en universiteiten

Hoge luchtvochtigheid, slechte luchtkwaliteit

In veel schoolgebouwen en universiteitsgebouwen is de luchtkwaliteit ondermaats. Door het ontbreken van voldoende ventilatiemogelijkheden kan de relatieve luchtvochtigheid er gedurende een lange periode te hoog zijn. Wanneer de vochtigheidsgraad vaak boven 65% ligt, gaat er schimmel op muren en plafonds groeien. Maar daar blijft het niet bij. Ook boeken, karton en materialen van hout worden door schimmels aangetast. Bij aanhoudende vochtproblemen verergeren de schimmelproblemen zeer snel.

Schimmel in een school of universiteit

Omdat de schimmels zich door de lucht verspreiden, verslechtert de luchtkwaliteit in deze gebouwen. Mensen met astma of met een schimmelallergie hebben erg veel hinder van de schimmels. Zij kunnen op een schooldag last krijgen van luchtwegklachten, hoofdpijn en van vermoeidheid. Naast de impact op de gezondheid van leerlingen (studenten) en docenten veroorzaken schimmels - en andere micro-organismen - ook stankproblemen. In een vochtig klaslokaal hangt dan een muffe geur.

De karakteristieke vochtgeuren verspreiden zich snel door het hele gebouw. Om deze reden moeten ook vochtproblemen in bijvoorbeeld een kelder, opslagruimte, archiefruimte of toiletruimte snel worden aangepakt. De sportzalen met de bijbehorende doucheruimten zijn ook op veel plaatsen erg vochtig. Vanwege het intensieve gebruik van deze ruimten daalt de luchtvochtigheid er nauwelijks. Tenslotte zijn de vochtproblemen ook alom aanwezig in slecht geïsoleerde klaslokalen en in opslagruimten van oude gebouwen.

Fral luchtontvochtiging

Fral Comfort luchtontvochtigers zijn compact, mobiel en hebben een energiezuinige werking. Het zijn krachtige luchtontvochtigers die perfect functioneren in een veeleisende omgeving. Indien extra droogcapaciteit nodig is, kan gekozen worden voor een mobiele ontvochtiger uit de Fral FD serie.

Zie ook

Onze wandmodel luchtontvochtigers:

Fral: Right Humidity On Demand

Met meer dan 25 jaar historie is Fral vandaag de dag een industriële leider in de wereld op het gebied van drogen, ontvochtigen en koelen.
“Telefonisch zeer goed advies gekregen. Dank!”
Peter
“Fral, gewoon top”
Dhr. Vermegen
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@fral.nl