Fral Luchtontvochtigers RIGHT HUMIDITY ON DEMAND
LUCHTONTVOCHTIGERS EFFICIËNT - BETROUWBAAR -  DUURZAAM -  ENERGIEZUINIG

HOME | VOCHT INFO | VERGELIJK | ALLE ONTVOCHTIGERS | PRIJZEN | BESTELLIJST | CONTACT


Kleine ontvochtigers
Professionele ontvochtigers
Zwembad ontvochtigers
Industriele luchtontvochtigers
Toebehoren & Specials
Welke luchtontvochtiger is geschikt welke ontvochtiger
klik hier
Fral Telefoon 0497-512164
B2B FRAL TO
BUSINESS

Muur schimmel

Schimmels op muren

Schimmel op een muur, het is een doorn in het oog en bovenal slecht voor de gezondheid. Zowel buitenmuren als binnenmuren kunnen schimmelplekken vertonen als de luchtvochtigheid in huis te hoog is, of als de muren vochtig zijn. Afhankelijk van de oorzaak van het vochtprobleem zijn de schimmels zichtbaar in hoeken, bij het plafond, of juist boven de plinten. Indien geen maatregelen worden genomen, verspreiden de schimmels zich steeds verder over een muur. De schimmelplekken zijn meestal zwart van kleur, maar kunnen ook wit, groen en roodachtig zijn.

Schimmel door vochtproblemen

Schimmels in huis zijn doorgaans het eerst zichtbaar in natte ruimten, bijvoorbeeld in een badkamer, keuken of kelder. Vooral in oudere woningen zijn ook vaak de muren in de woonkamer of in een slaapkamer door schimmels aangetast.

Natte muren blijven niet lang schimmelvrij. Door lekkage, koudebruggen, condensatie, optrekkend vocht en doorslaand vocht zijn muren voortdurend vochtig, en krijgen schimmels kans te groeien en zich te verspreiden. Door dergelijke vochtproblemen zal de vochtigheidsgraad in huis stijgen waardoor de schimmelproblemen alleen maar groter worden.

Schimmel verwijderen en ontvochtigen

Voordat gestart wordt met het behandelen van beschimmelde muren is het zinvol de aanschaf van een luchtontvochtiger te overwegen. Schimmels op muren verwijderen met een schimmelverwijderaar is één, maar zorgen dat schimmel niet opnieuw gaat groeien is minstens zo belangrijk! Een luchtontvochtiger verlaagt de relatieve vochtigheid zodat geen condens meer wordt gevormd en vochtige muren sneller drogen. Goede schimmelbestrijding behelst dus meer dan alleen muren schoonmaken. Goede vochtbestrijding vormt een belangrijk deel van de oplossing bij schimmelproblemen.

Speciaal voor vochtbestrijding in huis biedt Fral keuze uit een aantal krachtige luchtontvochtigers. De modellen DRY-MINI en DRY-DIGIT zijn geschikt voor het ontvochtigen van een kleine ruimte in huis. FRAL FLIPPERDRY luchtontvochtigers en FRAL COBRA zijn geschikt voor het drogen van middelgrote vertrekken. Een FRAL COMFORT ontvochtiger is ideaal voor de grotere droogklussen in huis. Met een luchtontvochtiger van Fral krijgen schimmels geen kans en blijft het binnenklimaat aangenaam en gezond.

Extra informatie:

Artikelen
Condens

© 2021 Fral Benelux is een handelsnaam van Airsain Nederland, tel. 0497-512164 16 mei 2021 | | SITEMAP