Home Fral luchtdroger voor industrie Vlees Drank Zuivel
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@fral.nl

Fral luchtdroger voor industrie Vlees Drank Zuivel

Industrieën met een hoge luchtvochtigheid

Vleesverwerkende bedrijven, slachterijen, zuivelbedrijven, frisdrankbedrijven, bierbrouwerijen, het zijn bedrijven die vaak te maken hebben met een hoge luchtvochtigheid in fabriekshallen en opslagruimten. Het grootste probleem van de hoge relatieve vochtigheid is de ernstige mate van condensvorming. Bij het bereiken van het dauwpunt ontstaat condens, en dat meestal op plaatsen waar het hoogst ongewenst is.

Op productie-afdelingen en verpakkingsafdelingen zet het vocht zich af op wanden, plafonds, machines en op koude leidingen. Het condensvocht veroorzaakt op deze plaatsen vochtschade, maar is ook een mogelijke besmettingsbron van bacteriën en schimmels. In gekoelde opslagruimten veroorzaakt condensatie ijsvorming waardoor aanzienlijke energieverliezen optreden.

In bovengenoemde bedrijven wordt veel vocht in het binnenklimaat gebracht tijdens schoonmaakwerkzaamheden. Met behulp van krachtige ontvochtigingssystemen wordt dit vocht versneld uit het binnenmilieu verwijderd waardoor condensproblemen achterwege blijven. Daarnaast zullen vloeren en machines sneller drogen hetgeen bijdraagt aan een veilige werkomgeving en een goede bezetting van de productiecapaciteit.

Fral luchtontvochtiging

De industriële luchtdrogers van Fral zijn breed inzetbaar. Voor ontvochtiging bij lage temperaturen wordt gebruik gemaakt van de systemen HOT GAS en D-FROST. De ontvochtigers zijn eenvoudig te installeren tegen een wand of aan het plafond.

Fral industriële luchtontvochtigers zijn leverbaar in diverse uitvoeringen, al dan niet uitgerust met een ontdooi-inrichting. Met een bekeken combinatie ontvochtigingsinstallaties kan de capaciteit voor ontvochtiging op elke ruimte afgestemd worden. Voor krachtige luchtontvochtiging in de industrie zijn luchtdrogers met een ontvochtigingscapaciteit van 44 liter per dag tot 2955 liter per dag leverbaar.

In voedselverwerkende bedrijven zorgen Fral ontvochtigers voor hygiëne en veiligheid. Gebouwen en productiemiddelen worden niet door vocht aangetast en de arbeidsomstandigheden voor werknemers verbeteren. Voor extra informatie over Fral luchtdrogers neemt u vrijblijvend contact op met Fral.

Zie ook

Fral: Right Humidity On Demand

Met meer dan 25 jaar historie is Fral vandaag de dag een industriële leider in de wereld op het gebied van drogen, ontvochtigen en koelen.
“Fral, gewoon top”
Dhr. Vermegen
“Telefonisch zeer goed advies gekregen. Dank!”
Peter
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@fral.nl