Home Fral luchtontvochtigers voor winkels en warenhuizen
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@fral.nl

Fral luchtontvochtigers voor winkels en warenhuizen

Luchtvochtigheid in winkels

Wanneer je een ranglijst zou opstellen met gebouwen die vroeg of laat te maken krijgen met vochtproblemen, dan staan winkels hoog genoteerd. De meeste winkels zijn smal waardoor het zonlicht slechts enkele meters ver naar binnen schijnt. Van natuurlijke droging in vochtige perioden is dus weinig sprake.

In winkelstraten zijn veel winkels gevestigd in oude panden en in monumetale panden. Dit is fantastisch voor de uitstraling van een winkel, maar er kleven ook nadelen aan. Zo zijn deze winkels vaak kil en is er de luchtvochtigheid erg hoog. Vanwege de hoge luchtvochtigheid en de beperkte hoeveelheid lichtinval zijn het de ideale plaatsen voor schimmels en insecten. Niet echt een aantrekkelijk visitekaartje voor de klanten dus.

Vochtige winkels

Vochtproblemen komen voor in slagerijen, groentewinkels, bakkerijen, viswinkels en in supermarkten. De luchtvochtigheid is er dan te hoog waardoor schimmels en bacteriën voor nare luchtjes zorgen. Door condensatie zet het vocht zich af op muren en plafonds. Ook op de ramen van vitrines en in de omgeving van koelunits is het overtollige vocht zichtbaar. Het condensvocht veroorzaakt vochtplekken op muren, en metalen onderdelen van het winkelinterieur worden door corrosie aangetast.

Een hoge luchtvochtigheid veroorzaakt tal van problemen in diverse soorten winkels. Kartonnen verpakkingen verliezen stevigheid, kleding krijgt een muffe geur, papier gaat krullen, krokant etenswaar wordt slap, snoepgoed gaat plakken en chocolade wordt wit. Dit zijn slechts enkele voorbeelden waartoe een hoge luchtvochtigheid kan leiden. Niet zelden heeft men in het winkelpand ook last van zilvervisjes, pissebedden en andere insecten. De vochtproblemen doen zich in de winkel zelf voor, maar ook bijna altijd in de magazijnruimte van de winkel.

Fral luchtontvochtigers voorkomen vochtproblemen in commerciële ruimten

Een Fral luchtontvochtiger zorgt in een winkel voor goede hygiëne en voor kwalitatieve producten. Tevens wordt corrosie voorkomen, raken houten materialen niet beschadigd door uitzetting, en blijven papieren materialen in prima conditie.

In volgende winkels komen regelmatig vochtproblemen voor, of is men gebaat bij luchtontvochtiging

 • Supermarkt, reformwinkel
 • Slagerij, bakkerij, groentezaak, viswinkel
 • Patisserie, delicatessenwinkel
 • Snoepwinkel
 • Kledingwinkel, schoenenzaak
 • Elektronicazaak, fotowinkel
 • Winkel voor muziekinstrumenten
 • Meubelzaak, winkel voor woningstoffering
 • Boekwinkel
 • Bloemenwinkel
 • Cadeauwinkel, kiosk
 • Drogisterij
 • Kopieerwinkel
 • Dierenwinkel

In warenhuizen komen vochtproblemen voor in opslagruimten, in kelders, in restaurants en in toiletruimten. Vanwege de omvang van warenhuizen beperken de vochtproblemen zich meestal tot een bepaalde afdeling, of tot een gedeelte van het pand.

Mobiele Fral luchtontvochtigers zijn ideaal voor het ontvochtigen van commerciële ruimtes. De luchtdrogers hebben een hoge capaciteit en zijn geschikt voor intensief gebruik.

Zie ook

Voor het bestrijden van ernstige vochtproblemen, bijvoorbeeld als gevolg van lekkage of wateroverlast, heeft Fral een serie professionele luchtontvochtigers voor intensief ontvochtigen. Tevens zijn deze ontvochtigers geschikt voor het drogen van grote ruimtes.

De praktische vormgeving en het installatiegemak zijn belangrijke voordelen van wandmontage ontvochtigers.

Fral: Right Humidity On Demand

Met meer dan 25 jaar historie is Fral vandaag de dag een industriële leider in de wereld op het gebied van drogen, ontvochtigen en koelen.
“Snel bestellen en zeer snel geleverd!”
Irma
“Fral, gewoon top”
Dhr. Vermegen
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@fral.nl