Home Fral ontvochtigers voor Werkplaats Schuur Garage
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@fral.nl

Fral ontvochtigers voor Werkplaats Schuur Garage

Vocht veroorzaakt storingen en roest

Werkplaatsen, schuren, garages en opslagruimten zijn vaak erg vochtig. De hoge vochtigheidsgraad is erg schadelijk voor elektrische apparaten. Het vocht kan immers storingen in de elektronica veroorzaken. De vochtproblemen worden ook bij de aanblik van het handgereedschap al snel duidelijk. Metalen onderdelen van gereedschappen vertonen al in korte tijd roestplekjes en zullen bij aanhoudend vochtige omstandigheden alsmaar verder roesten. Hetzelfde geldt ook voor ijzerwaren zoals bouten, moeren, schroeven en spijkers.

In een vochtige schuur of vochtige garage die enkel als opslagruimte dient, laat het vocht ook sporen na. Fietsen gaan roesten en een huishoudelijk apparaat zoals een wasmachine of koelkast zal ook roestplekken gaan vertonen. Van motoren en scooters wordt het chroom en het leer aangetast wanneer de omstandigheden tijdens stalling te vochtig zijn.

Vochtproblemen en vocht bestrijden

De vochtproblemen treden het snelst op in bovengenoemde ruimten die slecht geïsoleerd zijn en waar geen verwarming aanwezig is. Daarnaast is in veel gevallen sprake van optrekkend vocht, dit zijn de bekende vochtplekken op de betonvloer. Bij een hoge luchtvochtigheid is de werkruimte of opslagruimte kil en voelen alle voorwerpen klam aan. Het zijn geen ideale werkomstandigheden voor de professional én voor de hobbyist. Een mobiele kachel slaagt er niet in de ruimte aangenaam te verwarmen wanneer de luchtvochtigheid te hoog is. Pas bij een lagere luchtvochtigheid zal de ruimte sneller opwarmen.

Fral luchtontvochtigers bieden bescherming tegen corrosie en zorgen voor aangenaam droge omstandigheden in werkplaatsen, schuren, garages en opslagruimten. Het teveel aan vocht wordt uit de lucht verwijderd voordat het als condens zichtbaar wordt op de ramen, én op alle voorwerpen die binnen staan. Voor het drogen van een vochtige werkplaats of vochtige schuur met ruime afmetingen kan een Fral FDSR luchtdroger of een Fral Superdryer luchtdroger worden ingezet.

Fral ontvochtigers bieden optimale vochtbescherming!

Zie ook

Voor het drogen van kleinere ruimten biedt bijvoorbeeld een Fral Comfort ontvochtiger uitkomst.

Fral: Right Humidity On Demand

Met meer dan 25 jaar historie is Fral vandaag de dag een industriële leider in de wereld op het gebied van drogen, ontvochtigen en koelen.
“Prachtig product en perfecte service!”
Dennis
“Snel bestellen en zeer snel geleverd!”
Irma
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@fral.nl