Home Luchtontvochtiging
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@fral.nl

Luchtontvochtiging

Luchtontvochtiging op tijd starten

Voorkomen is beter dan genezen! Luchtontvochtiging kan vochtproblemen voorkomen door het behouden van de optimale luchtvochtigheid. In elk huis varieert de luchtvochtigheid enorm. De hoogste luchtvochtigheid wordt doorgaans in de badkamer gemeten. Maar ook in de keuken en kelder treffen we vaak teveel vocht aan. In een woonkamer waar regelmatig de verwarming aan staat meten we over het algemeen de laagste luchtvochtigheid. Een te hoge luchtvochtigheid is een belangrijke reden voor gezondheidsrisico's met betrekking tot het ademhalingssysteem. Tijdig starten met ontvochtiging luidt het advies!

Te veel vocht kan ook resulteren in schade aan de eigendommen, vooral aan muren, plafonds en houten materiaal zoals vloeren en meubilair. In het bijzonder schimmels, bacteriën en huisstofmijt voelen zich sterk aangetrokken tot een binnenmilieu met een hoge luchtvochtigheid. Goede luchtontvochtiging voorkomt gezondheidsklachten door een te hoge vochtigheid en vochtschade aan de woning of kantoor.

Luchtontvochtiging, hoe werkt het?

Luchtontvochtiging is een vrij eenvoudig proces. De ontvochtiger zuigt vochtige lucht aan die door een filter wordt geleid. Dit filter houdt de stofdeeltjes tegen die in de lucht zweven. Vervolgens komt de aangezogen lucht terecht in een verdamper met ingebouwde koeler. De lucht wordt versneld afgekoeld. De verlaagde temperatuur doet het vocht in de lucht direct condenseren. Het overtollige vocht -condenswater- wordt in de vorm van water in een reservoir opgevangen. De lucht is nu ontdaan van overtollig vocht. De gedroogde lucht wordt vervolgens eerst opgewarmd tot kamertemperatuur voordat het opnieuw in de ruimte vrijgelaten wordt. Onnodige temperatuur-schommelingen in de kamer worden op deze wijze voorkomen. De capaciteit van de luchtontvochtiger wordt bepaald aan de hand van de hoeveelheid water die binnen 24 uur uit de lucht is gehaald.

Ruim assortiment ontvochtigers voor luchtontvochtiging in elke ruimte!

Fral biedt een ruim aanbod van functionele, duurzame en stijlvolle luchtontvochtigers voor luchtontvochtiging. Zo garanderen we een perfect gebalanceerd klimaat in alle leef- en werkomgevingen. De meest moderne ontvochtigingstechnieken gecombineerd met moderne ontwerpen! De luchtontvochtigers zijn erg eenvoudig in gebruik hetgeen ze geschikt maakt voor alle omgevingen. Fral luchtontvochtigers staan bekend om de degelijke kwaliteit, hoogstaande techniek, betrouwbaarheid en het relatief lage geluidsniveau. Luchtontvochtigers van Fral hebben een uitstekende prijs / kwaliteit verhouding t.o.v. ontvochtigers van andere merken.

Luchtontvochtiging aantrekkelijk voor de portemonnee

De prijs die u voor luchtontvochtiging betaald is vele malen minder dan de kosten die voortvloeien uit het herstellen van vochtschade. Waarom achteraf schade door vocht herstellen als voorkomen zeer eenvoudig is? Zeker voor luchtontvochtiging geldt: 'voorkomen is beter dan genezen'. Luchtontvochtiging leidt tot het verminderen van gezondheidsklachten en voorkomen / afnemen van vochtschade in huis. Door ontvochtiging van lucht bespaart u ook op de verwarmingsrekening. Om vochtige lucht te verwarmen is immers meer energie nodig dan voor het verwarmen van droge lucht. De verwarmingskosten van een droog huis zijn per definitie altijd lager.

Wilt u meer informatie over luchtontvochtiging en de ideale luchtontvochtiger voor uw huis of bedrijf? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Zie ook

Onze zwembadontvochtigers:

Onze bouwdrogers:

Onze industriële luchtontvochtigers:

Fral: Right Humidity On Demand

Met meer dan 25 jaar historie is Fral vandaag de dag een industriële leider in de wereld op het gebied van drogen, ontvochtigen en koelen.
“Prachtig product en perfecte service!”
Dennis
“Telefonisch zeer goed advies gekregen. Dank!”
Peter
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@fral.nl