Home Ontvochtigers voor Droogproces Spuiterij Droogkast
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@fral.nl

Ontvochtigers voor Droogproces Spuiterij Droogkast

Drogen van bulkgoederen en hout

In diverse sectoren en industrieën past men grootschalige droogprocessen toe. Het doel van een droogproces kan zijn conserveren, uitharden of simpelweg drogen van natte goederen. De industriële luchtdrogers van Fral laten droogprocessen sneller verlopen door voortdurend vocht aan de omgevingslucht te onttrekken. Door verlaging van de luchtvochtigheid behoudt de lucht voldoende opnamecapaciteit zodat vocht sneller opgenomen wordt.

In de agro-sector is men alert op het vochtgehalte van bulkgoederen zoals maïs, graan en gras / hooi. Er ontstaat broei en er treedt schimmelvorming op bij te hoge vochtgehalten. Een krachtige luchtdroger houdt de luchtvochtigheid in de loods laag waardoor het droogproces vlot verloopt, óók bij vochtige weersomstandigheden.

Droogkamers

De krachtige luchtdrogers van Fral zijn geschikt voor droogprocessen in industriële bedrijven. In geconditioneerde ruimten wordt de luchtvochtigheid laag gehouden met behulp van Fral ontvochtigers die aan een wand gemonteerd zijn. Met behulp van deze vaste ontvochtigers worden de ideale omstandigheden gecreëerd voor bijvoorbeeld het drogen van hout of het rijpen van vleesproducten.

Toepassingen van Fral ontvochtigers

Sectoren die behoefte hebben aan solide ontvochtigingssystemen zijn onder meer:

  • Farmaceutische industrie
  • Agro industrie
  • Voedingsmiddelenindustrie
  • Houtverwerkende industrie

Naast het gebruik van luchtdrogers in droogkamers is er in deze industrieën ook behoefte aan een lage luchtvochtigheid op productie-afdelingen en in opslagruimtes.

Spuiterijen

Ook in spuiterijen worden droogprocessen met behulp van ontvochtiging versneld. De droogtijd van verf en lak is korter bij een gematigde luchtvochtigheid.

Fral biedt een breed assortiment luchtdrogers. Dankzij het ruime aanbod kan Fral elk bedrijf van de benodigde ontvochtigingscapaciteit voorzien. De industriële luchtdrogers zijn speciaal geschikt voor zware toepassingen waarbij de luchtvochtigheid laag moet blijven.

Zie ook

Fral: Right Humidity On Demand

Met meer dan 25 jaar historie is Fral vandaag de dag een industriële leider in de wereld op het gebied van drogen, ontvochtigen en koelen.
“Fral, gewoon top”
Dhr. Vermegen
“Prachtig product en perfecte service!”
Dennis
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@fral.nl