Home Ontvochtigers voor kelders
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@fral.nl

Ontvochtigers voor kelders

Vochtige kelder

In veel kelders is de luchtvochtigheid bijna het hele jaar door erg hoog. De kelder kan lek zijn en daarom niet in staat om weerstand te bieden tegen optrekkend vocht en doorslaand vocht. Wanneer hiervan sprake is, zijn de muren vochtig of zijn er vochtplekken zichtbaar bij de overgang tussen de vloer en een muur. In een vochtige kelder hoeft echter niet persé een lekkage aanwezig te zijn.

De lage temperatuur in een kelder doet het vocht dat in de omgevingslucht aanwezig is, condenseren op de koude muren, de vloer en het plafond. Dit vocht houdt de luchtvochtigheid in de kelder hoog, en maakt de kelder een ideale plaats voor schimmel en ongedierte. Vanuit een vochtige kelder trekt het vocht ook naar andere ruimten in het pand met ook daar vochtproblemen als gevolg.

Het zijn niet alleen voorraadkelders waar vochtproblemen zich regelmatig voordoen, maar ook souterrains en kelderwoningen zijn vaak te vochtig. Voor alle ondergrondse en half-ondergrondse vertrekken biedt Fral oplossingen voor de hoge luchtvochtigheid. Voor kleine én grote kelders is een geschikte ontvochtiger voor handen.

Luchtontvochtigers voor kleine kelders

In kleine kelders, kelderappartementen, souterrains, kelderwoningen en kleine wijnkelders worden mobiele luchtontvochtigers ingezet. Deze compacte ontvochtigers verwijderen dagelijks voldoende vocht om een kleine kelderruimte droog te houden.

Een mobiele luchtontvochtiger kan eventueel ook tijdelijk in een andere ruimte worden geplaatst. Let wel, het is raadzaam een vochtige kelder gedurende een lange periode te ontvochtigen omdat er doorgaans veel vocht aanwezig is.

Zie ook

Luchtontvochtigers voor grote kelders

In grote kelders is extra capaciteit nodig om dagelijks het overtollige vocht te verwijderen. Fral ontvochtigingsinstallaties hebben een krachtige werking en zijn geschikt voor wandmontage. De apparaten worden gemonteerd in grote wijnkelders, archiefkelders, parkeerkelders, en in kelders van grote gebouwen zoals riante woningen, ziekenhuizen, stations, winkels en flats. Deze ontvochtigers bezitten een automatische vochtafvoer.

Onze wandmodel luchtontvochtigers:

Een ondergelopen kelder drogen

Niet zelden komen kelders blank te staan als gevolg van hevige regenval of overstromingen. Speciaal voor vochtbestrijding bij wateroverlast heeft Fral een serie professionele luchtdrogers die een stootje kunnen verdragen. De robuuste ontvochtigers worden voornamelijk ingezet bij calamiteiten en bij bouwwerkzaamheden.

Onze bouwdrogers:

Voor elke kelder en elk vochtprobleem heeft Fral de ideale luchtontvochtiger. Voor vragen of advies neemt u vrijblijvend contact op met Fral Benelux.

Fral: Right Humidity On Demand

Met meer dan 25 jaar historie is Fral vandaag de dag een industriële leider in de wereld op het gebied van drogen, ontvochtigen en koelen.
“Snel bestellen en zeer snel geleverd!”
Irma
“Fral, gewoon top”
Dhr. Vermegen
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@fral.nl