21 mei zijn wij telefonisch niet bereikbaar. Bestellingen worden normaal verwerkt. Via e-mail zijn wij gewoon bereikbaar.
Home Ontvochtiging voor elektronica
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@fral.nl

Ontvochtiging voor elektronica

Elektronica en vocht

Tijdens de productie en opslag van elektronica en elektronische componenten speelt de relatieve luchtvochtigheid een grote rol. Bij het bereiken van het dauwpunt condenseert waterdamp op elektronische onderdelen waardoor schade kan ontstaan. Blootstelling aan vocht kan storingen in elektronische circuits veroorzaken. Door corrosie op printplaten, onderdelen en halffabrikaten kan niet langer een betrouwbare, storingsvrije werking van de applicatie worden gegarandeerd.

Vochtbeheersing voor optimale omstandigheden

De omgevingsfactoren in elektronicabedrijven, en in bedrijven behorend tot de halfgeleiderindustrie, moeten optimaal zijn. De temperatuur en luchtvochtigheid moeten voortdurend onder controle zijn zodat condensvorming niet tot problemen kan leiden. De relatieve luchtvochtigheid wordt tussen 40% RV en 60% RV gehouden.

Indien de luchtvochtigheid hoger is, zal er sneller condensvorming optreden. Tevens kan een hoge luchtvochtigheid problemen bij solderen opleveren. Bij een lagere luchtvochtigheid neemt de hoeveelheid statische elektriciteit toe. Bovenstaande effecten zijn ongewenst met als resultaat dat men streeft naar een constante luchtvochtigheid tussen 40% en 60%.

Waar heeft men belang bij een goede luchtvochtigheid in het bedrijf

  • Semiconductor / halfgeleider industrie
  • Elektronicabedrijven
  • Distributeurs van elektronica en elektronische componenten
  • Automotive industrie

In het algemeen kan worden gesteld dat de luchtvochtigheid onder controle moet zijn in productiefaciliteiten en opslagruimten. Maar ook bijvoorbeeld in serverruimten is een goede luchtvochtigheid vereist. Op alle plaatsen waar elektronica op grote schaal aanwezig is, dient men voldoende aandacht te besteden aan vochtbeheersing.

Bij vragen over onze professionele luchtontvochtigers belt u met Fral, of vult u het contactformulier in.

Zie ook

Onze wandmodel luchtdrogers:

Onze mobiele ontvochtigers:

Onze professionele luchtontvochtigers

Fral: Right Humidity On Demand

Met meer dan 25 jaar historie is Fral vandaag de dag een industriële leider in de wereld op het gebied van drogen, ontvochtigen en koelen.
“Prachtig product en perfecte service!”
Dennis
“Fral, gewoon top”
Dhr. Vermegen
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@fral.nl