Home Ontvochtiging voor Scheepsbouw Schepen Maritiem
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@fral.nl

Ontvochtiging voor Scheepsbouw Schepen Maritiem

Hoge luchtvochtigheid op scheepswerf

In een vochtige omgeving wordt onbehandeld metaal in korte tijd door corrosie aangetast. De hoge luchtvochtigheid laat metalen constructies en metalen onderdelen corroderen waardoor niet de gewenste kwaliteit kan worden geleverd, of behouden blijft. Er zijn tenminste een aantal extra bewerkingsstappen nodig om het gewenste niveau van afwerking te behalen.

Ter bescherming van metalen constructies en metalen onderdelen kan de luchtvochtigheid op een scheepswerf aanzienlijk worden verlaagd. Wanneer de luchtvochtigheid structureel te hoog is, kiest men hiervoor het best een krachtige ontvochtigingsinstallatie die voorzien is van automatische vochtafvoer. Liever tijdelijk ontvochtigen of de luchtvochtigheid verlagen op een lastig te bereiken plaats? Dan kan het best gebruik worden gemaakt van één of meerdere mobiele ontvochtigers.

Voor bedrijven die actief zijn in de scheepsbouw is het erg belangrijk om vertragingen in de oplevering van opdrachten te voorkomen. De voorwaarden voor oplevering zijn strikt en het schip moet optimaal afgewerkt zijn. Een te hoge luchtvochtigheid kan een goed resultaat ernstig in de weg staan. Vooral tijdens het spuitproces speelt de relatieve luchtvochtigheid een belangrijke rol. Indien sprake is van een te hoge vochtigheidsgraad in de werf voldoet de kwaliteit van het spuitwerk mogelijk niet aan de gestelde eisen. Ook de droogtijd van de verf neemt toe als de omstandigheden te vochtig zijn.

Industriële ontvochtigers voor scheepswerven, schepen, opslagbedrijven

De industriële ontvochtigers van Fral zijn geschikt voor grote toepassingen. De meest krachtige ontvochtigingsinstallaties van Fral zijn ideaal voor het ontvochtigen van werven, productiehallen, opslagruimten, depots (o.a. defensie, marine), schepen en botenstallingen. De professionele, mobiele luchtdrogers van Fral zijn inzetbaar voor het ontvochtigen van kleinere ruimten en voor gebruik op lastig te bereiken locaties.

Op schepen en in overslag- of opslagbedrijven voorkomen Fral ontvochtigers vroegtijdige veroudering van bederfelijke goederen. Door gebruik te maken van goede ontvochtiging wordt condensvorming voorkomen, en wordt schimmelgroei geremd.

Fral luchtontvochtigers bieden naast bescherming aan vaartuigen en vrachten ook bescherming aan gebouwen, constructies en machines in de maritieme sector.

Informeer naar de mogelijkheden van de industriële ontvochtigingsinstallaties en professionele mobiele ontvochtigers van Fral.

Zie ook

Onze professionele mobiele ontvochtigers:

Fral: Right Humidity On Demand

Met meer dan 25 jaar historie is Fral vandaag de dag een industriële leider in de wereld op het gebied van drogen, ontvochtigen en koelen.
“Professioneel en betrouwbaar”
Dhr. Meusen
“Telefonisch zeer goed advies gekregen. Dank!”
Peter
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@fral.nl