21 mei zijn wij telefonisch niet bereikbaar. Bestellingen worden normaal verwerkt. Via e-mail zijn wij gewoon bereikbaar.
Home Vochtbestrijding monumentaal pand met ontvochtiger
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@fral.nl

Vochtbestrijding monumentaal pand met ontvochtiger

Vocht in monumentale panden

Monumentale panden en rijksmonumenten zijn doorgaans prachtige gebouwen met elk een eigen karakteristieke sfeer. Landhuizen, grachtenpanden, kerkgebouwen, oude huizen in een binnenstad, de panden hebben een historische waarde en vormen niet zelden statige pijlers in het straatbeeld. Vanwege de leeftijd van dergelijke panden - én vanwege de bij die tijd behorende bouwmethoden - worden eigenaren echter veelvuldig met vochtproblemen geconfronteerd.

Door optrekkend vocht, koudebruggen, doorslaand vocht en lekkages worden deze panden alsmaar vochtiger indien geen adequate bouwkundige maatregelen zijn getroffen. Vanwege de hoge kosten en de eventuele restricties die aan verbouwingen worden gesteld, blijven grote bouwkundige aanpassingen vaak achterwege. In dat geval kan met behulp van Fral luchtontvochtigers de vochtigheidsgraad onder controle worden gehouden.

Fral luchtontvochtigers zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar zodat de droogcapaciteit afgestemd kan worden op de grootte van de te ontvochtigen ruimte(-n) en de ernst van de vochtproblemen.

Vochtproblemen in monumenten bestrijden en het binnenklimaat verbeteren

Luchtontvochtiging heeft als doel schimmelproblemen en houtrot te stoppen en het binnenklimaat te veraangenamen. Door het bestrijden van condens wordt voorkomen dat het houtwerk en het schilderwerk in het pand door vocht wordt aangetast. Indien de muren te vochtig zijn, zal stucwerk na verloop van tijd beschadigd raken en behangstroken van de muren loslaten.

Een Fral luchtontvochtiger onttrekt vocht aan de lucht met als resultaat dat vochtige muren sneller drogen. Een ontvochtiger met voldoende capaciteit zorgt voor een besparing op de onderhoudskosten omdat het vocht niet langer vrij spel heeft in het binnenmilieu. Van een droog gebouw zijn tevens de energiekosten lager. Het kost immers minder energie om droge lucht te verwarmen dan om lucht met een hoge luchtvochtigheid te verwarmen.

De functie van een monumentaal pand is ook van invloed op de luchtvochtigheid. Is het een woning, een kantoorruimte, een bedrijfsruimte, of misschien een expositieruimte? In een horecagelegenheid waar dagelijks veel bezoekers aanwezig zijn, zal de luchtvochtigheid wellicht hoger zijn dan in een kantoorruimte. Wat de functie van het monument ook is, Fral luchtontvochtigers bestrijden er het vocht zeer effectief. Of er nu sprake is van een vochtige kelder, een vochtige kruipruimte, of dat de muren te vochtig zijn, met de juiste ontvochtiger blijft men vochtproblemen de baas.

Zie ook

Een grote kelder of andere grote ruimte in het pand drogen? Een wandmodel luchtontvochtiger heeft een hoge capaciteit en beslaat weinig plaats.

De luchtontvochtiger ook tijdens verbouwingen gebruiken? Lucht ontvochtigen in een veeleisende omgeving? Een Fral bouwdroger is krachtig en stootvast.

Fral: Right Humidity On Demand

Met meer dan 25 jaar historie is Fral vandaag de dag een industriële leider in de wereld op het gebied van drogen, ontvochtigen en koelen.
“Professioneel en betrouwbaar”
Dhr. Meusen
“Fral, gewoon top”
Dhr. Vermegen
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@fral.nl