21 mei zijn wij telefonisch niet bereikbaar. Bestellingen worden normaal verwerkt. Via e-mail zijn wij gewoon bereikbaar.
Home Vochtprobleem
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@fral.nl

Vochtprobleem

Problemen met vocht

Vochtproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben en komen voor in diverse vertrekken van een woning of gebouw. Problemen met vocht variëren van opstijgend vocht (vochtige muren) en eenvoudige condensatie tot waterlekkage.

Te veel vocht in huis kan aanzienlijke schade aanrichten. De vochtproblemen kunnen aanleiding geven tot gezondheidsproblemen en overlast door onder andere micro organismen (schimmels). Bovendien doet het visuele aspect van schade opgelopen door vochtproblemen de waarde van de woning / gebouw dalen. Vochtschade brengt daarnaast aanzienlijke reparatiekosten met zich mee. Het is beter om problemen met vocht te voorkomen dan de gevolgen te dragen.

In de eerste plaats veroorzaken vochtproblemen ernstige gezondheidsrisico's, met name met betrekking tot het ademhalingssysteem. Astmapatiënten in het bijzonder, maar ook mensen die last hebben van reuma hebben het vaak moeilijk met een onevenwichtig leefklimaat waarin de luchtvochtigheid te hoog is. Vochtproblemen en de gevolgen daarvan zoals schimmelgroei, geven vaak aanleiding tot benauwdheid, ademhalingsproblemen en spierklachten. Zelfs zaken als lethargie, slaperigheid en irritatie worden gelinkt aan een teveel aan vocht in huis.

Vochtproblemen: muziekinstrumenten, trappen, meubelen, vloeren en plafonds

De optimale relatieve luchtvochtigheid ligt tussen 50-55%. Bij deze hoeveelheid vocht in de lucht worden eveneens vochtproblemen bij de inboedel, materialen en goederen voorkomen. De duurzaamheid van onze houten muziekinstrumenten, trappen, meubelen, vloeren en plafonds neemt sterk af naarmate de vochtigheid toeneemt. Wanneer de vochtproblemen onbehandeld blijven, kan dit resulteren in een opzwelling van het hout, vochtsporen en geurhinder. Te weinig vocht in de lucht leidt tot uitdroging en barsten.

De boodschap is dus duidelijk. Een evenwichtig klimaat is een plaats met niet te veel vocht, maar ook zeker niet te weinig zodat u op een aangename en ontspannen manier kunt werken en leven.

Een vochtprobleem voorkomen met luchtontvochtigers

Bestrijden van vochtproblemen? Het meest bekende en meest effectieve wapen in de strijd tegen te veel vocht is een luchtontvochtiger. Een ontvochtiger brengt de relatieve luchtvochtigheid binnen de kortste keren op een ideaal niveau. Vocht dat eerder in wanden, muren, meubelen en houten vloeren is getrokken, wordt terug opgenomen door de lucht in de ruimte. Na verloop van tijd zal het globale vochtgehalte in meubilair, interieur en de lucht hersteld zijn naar een normaal niveau.

Geef vocht geen kans om problemen te veroorzaken. Neem contact op met FRAL, expert in luchtontvochtiging!

Zie ook

Onze bouwdrogers:

Fral: Right Humidity On Demand

Met meer dan 25 jaar historie is Fral vandaag de dag een industriële leider in de wereld op het gebied van drogen, ontvochtigen en koelen.
“Snel bestellen en zeer snel geleverd!”
Irma
“Fral, gewoon top”
Dhr. Vermegen
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@fral.nl